Соус з шовковиці з розмарином до м’яса. * Можна закручувати в банки на зиму.
Інгредієнти
Шовковиця – 500 гр. | |
Цибуля – 1 шт. | |
Часник – 5-6 зубчиків | |
Розмарин – 1 ч. л. | |
Чорний перець – за смаком | |
Бальзамічний оцет – 1 ст. л. | |
Сіль – ½ ч. л. |
Кожен, навіть самий смачний шматок м’яса потребує те, що підкреслить його смак, доповнить і створить з ним гармонію. І що може краще зробити це, ніж ягідний соус. Соус з шовковиці – це ідеальний варіант, особливо для свинини. Хоча він створює чудову композицію смаку з будь-яким видом м’яса. Зараз якраз сезон, коли яскраві ягоди шовковиці падаючи, вкривають землю і асфальт, залишаючи на них темні непривабливі плями. Так не дамо пропасти цим чудовим ягодкам, а зробимо з них смачний соус. Такий соус можна закрити на зиму. Готуємо!
Покроковий рецепт
1. Шовковицю промити, корінці я не обриваю, вони також їстівні і корисні. Скласти в чашу комбайна.
2. Цибулю помити, очистити і нарізати кубиками. Розмір тут не має значення, адже потім ми все одно його перемелем.
3. Зубчики часнику почистити, нарізати пластинами.
4. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли цибуля почне здобувати потрібний колір, додати часник. Готувати до тих пір, поки часник не стане м’яким.
5. Готові овочі додати до шовковиці і перемолоти всі інгредієнти в пюре. Пюре перелити в каструлю і поставити на вогонь. Посолити, додати чорний перець і розмарин. Варити 20 хвилин.
6. В кінці додати бальзамічний оцет і одразу зняти з вогню, щоб оцет не випарувався.
7. Подавати з відмінним шматком м’яса!
P. S. Соус можна перетерти через сито для отримання більш гладкої консистенції, але мені здається, що з шовковицею це зайве. Її кісточки абсолютно не відчуваються в готовому блюді.