Соус з шовковиці з розмарином до мяса

Соус з шовковиці з розмарином до мяса – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

1. Шовковицю промити, корінці я не обриваю, вони також їстівні і корисні. Скласти в чашу комбайна.

2. Цибулю помити, очистити і нарізати кубиками. Розмір тут не має значення, адже потім ми все одно його перемелем.

3. Зубчики часнику почистити, нарізати пластинами.

4. Обсмажити на сковороді на рослинному маслі до золотистого кольору. Коли цибуля почне здобувати потрібний колір, додати часник. Готувати до тих пір, поки часник не стане м’яким.


5. Готові овочі додати до шовковиці і перемолоти всі інгредієнти в пюре. Пюре перелити в каструлю і поставити на вогонь. Посолити, додати чорний перець і розмарин. Варити 20 хвилин.


6. В кінці додати бальзамічний оцет і одразу зняти з вогню, щоб оцет не випарувався.


7. Подавати з відмінним шматком м’яса!

P. S. Соус можна перетерти через сито для отримання більш гладкої консистенції, але мені здається, що з шовковицею це зайве. Її кісточки абсолютно не відчуваються в готовому блюді.