Пропоную варіант абсолютно обалденной і вишуканою пасти в стилі високої кухні, але з чисто італійськими продуктами – ковбасою салямі та твердим сиром горгонзола
Інгредієнти
Спагетті – 200 г | |
Салямі – 300 г | |
Сир з блакитною цвіллю – 300 г краще горгонзола | |
Вершки – 150 мл | |
Сіль – за смаком |
Італійська кухня шалено популярна у всьому світі. А весь секрет в тому, що в ній використовуються прості і всім доступні інгредієнти, на відміну від високої французької кухні. Паста безсумнівно входить в число найбільш відомих і популярних італійських страв. Готувати її можна з чим завгодно і з абсолютно улюблені соусами. Але вона завжди виходить чудовою. І хоча таку їжу, як радять дієтологи, не бажано їсти постійно. Але ж іноді можна собі дозволити таку смакоту
Покроковий рецепт
1. Закип’ятити воду в каструлі, посолити і кинути спагетті. Відварити за інструкцією до готовності.
2. Салямі нарізати тонкими смужками.
3. Сир з блакитною цвіллю нарізати на невеликі шматочки. Якщо бере горгонзолу, то можна її трохи порвати руками, адже вона дуже м’яка і нарізати її буде складно. Бажано перед нарізкою довго потримати в холодильнику.
4. У сковороду вилити вершки і довести до кипіння. Всипати сир і заважати до тих пір, поки сир повністю не розплавиться.
5. Потім у соус додати салямі і добре прогріти.
6. Зі спагеті злити воду і всипати спагетті в соус. Все добре перемішати, щоб всі макарони були покриті соусів, і начинка рівномірно розподілилася.
7. Одразу ж подавати на стіл.