Спагетті з оливками і помідорами в вершковому соусі

Спагетті з оливками і помідорами в вершковому соусі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Часник почистити, дрібно нарізати, відкласти в сторону.

На 4 частини нарізати 6 помідор середнього розміру.

Деко вистелити фольгою або пергаментним папером. Полити 1 столовою ложкою оливкової олії. Викласти помідори насінням вниз на деко і поставити в духовку на 25 хвилин нудиться при температурі 90 градусів. При бажанні можна помідори присипати прянощами.

Взяти помідори черрі, помити, розрізати навпіл. Перекласти в миску. Взяти оливки, порізати їх навпіл, перекласти в миску і відкласти в сторону.

Жменю свіжого базиліка помити, нарізати потрібного вам розміру. Відкласти в сторону.

На великій сковороді, на середньому/сильному вогні розігріти 2 столові ложки оливкової олії і додати 2 столові ложки вершкового масла. Обсмажити на ньому дрібно нарізаний часник, перець чилі, додати трохи солі і чорного меленого перцю. Смажити все, поки не відчуєте запах часнику по всій кухні. Закинути на сковороду запечені помідори. Додати туди ж порізані помідори черрі, порізані оливки і останні 2 столові ложки вершкового масла. На слабкому вогні смажити все близько 5 хвилин. Ви можете додати сіль і перець за смаком.

Зварити спагетті в підсоленій воді по інструкції на упаковці. Готову пасту відкинути на друшляк, злити воду (але не промивати). Спагетті викласти на сковороду з помідорами. Гарненько перемішати і прогріти. Подавати спагетті з помідорами в глибокій великій тарілці, попередньо посипавши свіжим базиліком. Любителі сиру, зверху можуть посипати тертий пармезан.
Приємного апетиту!