Спаржева квасоля з сиром під сметанно-горіховим соусом виходить неймовірно ніжною і пікантною. Подавати краще в теплому вигляді з лавашем.
Інгредієнти
Стручковаая квасоля – 400 грам у мене заморожена | |
Цибуля ріпчаста – 2 середні цибулини | |
Рослинне масло – 3-4 ст. ложки | |
Лимонний сік – 1 ч. ложка | |
Кунжут – 30 грам | |
Арахіс – 50 грам | |
Сметана – 7 ст. ложок | |
Сир твердий – 50 грам | |
Сіль – за смаком | |
Часник – 2 великих зубчики |
Спаржева квасоля – кохання всього мого життя. І на відміну від домашніх, пробую готувати спаржеву квасолю як самостійну страву або на гарнір. Бачачи мою “ненормальну” любов до цього овочу, домашнім “довелося” теж його полюбити. Тепер сімейство не тільки пробує мої шедеври, але і підказує як буде краще. Сьогодні пропоную Вашій увазі рецепт спаржевої квасолі з сиром під сметанно-горіховим соусом. Рецепт простий, і що важливо бюджетний, готується швидко, а аромат стоїть неймовірний.
Покроковий рецепт
Відварюємо квасолю в підсоленій воді і проварюємо 3-5 хвилин. Поки квасоля вариться підсмажуємо кунжут, знімаємо зі сковорідки і кладемо арахіс. Його постійно помішуємо, щоб не підгорів. Частина шкурок самостійно облущится, а решту доведеться почистити (очищаються швидко). Відварену спаржу викладаємо на сито, даємо стекти.
Дрібно рубаємо цибулю і підсмажити на сковороді, не засмажуючи при цьому. Тим часом дрібно нарізаємо часник. Спаржеву квасолю додаємо до цибулі і протушиваем на сковороді. Натираємо сир на дрібній тертці і додаємо в сковороду, акуратно перемішуючи, кидаємо рубаний часник і вдихаємо АРОМАТИЩЕ! Додаємо смажений кунжут, солимо і перемішуємо.
У ємність висипаємо смажений арахіс і сметану, пюрируем. На тарілку викладаємо квасоля, скручуємо лаваш і перемішуємо соус.
Мої чоловіки їдять соус окремо зі спаржею.
Я собі додаю ще лимонний сік. Це шалено смачно!
Приємного апетиту!