Горбуша на грилі з вершковим маслом з додаванням кропу і лимонного соку – вишукане рибне блюдо до вашого столу!
Інгредієнти
Стейки горбуші – 2 шт. | |
Морська сіль з прованськими травами – за смаком | |
Вершкове масло – 50 г | |
Кріп – кілька гілочок | |
Лимонний сік – 1 ч. л. | |
Масло оливи – опціонально |
Стейки горбуші з лимонно-кроповим маслом – смачне блюдо на швидку руку. Риба відмінно поєднується з домашнім маслом з додаванням кропу і лимонного соку. Прованські трави цікаво відтіняють смак горбуші. Риба за цим рецептом виходить соковитою, дуже ніжною і неймовірно смачною!
Покроковий рецепт
Розморозити рибні стейки і дати горбуші дійти до кімнатної температурі. Не варто смажити холодну рибу з холодильника – вона буде сухою і жорсткою. Посипати Рибу морською сіллю з прованськими травами і сумішшю мелених перців. Злегка збризкати рибу лимонним соком.
Дрібно подрібнити пучок кропу.
Масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Змішати розм’якшене масло з подрібненим кропом і лимонним соком. Перемішати і відправити масло в холодильник застигати, щоб можна було відколоти окремий шматочок.
Обсмажити стейки горбуші на сковорідці гриль, змазаній оливковою олією – з двох сторін. Для середнього стейка досить 2,5 хвилин з кожного боку – на мінімальному вогні.
Дати стейку відпочити кілька хвилин, після чого викласти на обсмажену горбушу шматочок лимонно-укропного масла.
Подавати гарячу закуску до столу. Приємного апетиту!