Стейк горбуші на грилі з лимонно-кроповим маслом

Стейк горбуші на грилі з лимонно-кроповим маслом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Розморозити рибні стейки і дати горбуші дійти до кімнатної температурі. Не варто смажити холодну рибу з холодильника – вона буде сухою і жорсткою. Посипати Рибу морською сіллю з прованськими травами і сумішшю мелених перців. Злегка збризкати рибу лимонним соком.

Дрібно подрібнити пучок кропу.

Масло залишити при кімнатній температурі, щоб воно стало м’яким. Змішати розм’якшене масло з подрібненим кропом і лимонним соком. Перемішати і відправити масло в холодильник застигати, щоб можна було відколоти окремий шматочок.

Обсмажити стейки горбуші на сковорідці гриль, змазаній оливковою олією – з двох сторін. Для середнього стейка досить 2,5 хвилин з кожного боку – на мінімальному вогні.

Дати стейку відпочити кілька хвилин, після чого викласти на обсмажену горбушу шматочок лимонно-укропного масла.

Подавати гарячу закуску до столу. Приємного апетиту!