Ці кулінарні вироби виходять красивими, смачними, ароматними, соковитими і поживними. Подавати до столу їх потрібно в гарячому вигляді відразу після приготування, поки сир на поверхні ще м’який.
Інгредієнти
Картопля – 3 шт. | |
Яйце – 1 шт. | |
Борошно – 2 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком | |
Часник – 1 зубчик | |
Фарш м’ясний, готовий – 300 гр | |
Олія – для смаження | |
Помідор – 1 шт. | |
Кетчуп – для складання стожков | |
Сир твердий – 100-150 гр. | |
Цибуля зелена – для прикраси |
Для приготування страви можна використовувати будь фарш: свинячий, яловичий або змішаний. Готовий фарш повинен бути з цибулею, спеціями та сіллю. Також в нього можна додати картопляний крохмаль. Картоплю можна потерти на тертці або пропустити через м’ясорубку, головне подрібнити його дрібніші.
Покроковий рецепт
Картопля промити, почистити і натерти на дрібній тертці або пропустити через м’ясорубку разом з часником.
Додати сіль, спеції і яйце.
Всипати борошно і ретельно перемішати масу.
Ложкою викладати невеликі тонкі коржі на сковороду з розігрітим маслом. Обсмажувати з двох сторін до золотистого кольору. Можна включити плиту на максимум і стежити, щоб коржі не підгоріли.
З готового фаршу зробити тонкі коржі. Обсмажити їх з двох сторін до готовності на повільному вогні.
Готові коржі починаємо збирати в стожки. Кладемо на блюдце картопляну заготівлю, зверху змащуємо невеликою кількістю кетчупу і кладемо скибочку помідора.
Накриваємо м’ясної коржем. Зверху рясно посипаємо тертим сиром. Сир потрібно розтопити, для цього відправляємо стожки в духовку або мікрохвильову піч.
Готову страву прикрашаємо зеленою цибулею й овочами. Подаємо в гарячому вигляді, поки сир не застиг.