“Розумне тістечко” – ви готуєте, а десерт сам розподіляється у три шари!
Інгредієнти
Молоко – 250 мл | |
Яйця – 4 шт. | |
Масло – 125 г | |
Борошно – 115 г | |
Вода – 2 ст. л. | |
Цукор – 150 г | |
Цукрова пудра – 100 г | |
Ванілін – 3 г |
“Розумне тістечко” – це блюдо, яке єдиної маси тіста під час процесу приготування само розподіляється в три шари: ніжний бісквіт, заварний крем і молочне суфле. Блюдо дуже легко приготувати, але важливо дотримуватися пропорції і послідовність всіх процесів. Десерт не тільки дуже смачний, але і дуже ароматний, а таке тістечко відмінно підійде до святкового столу.
Покроковий рецепт
Підготувати всі інгредієнти для тістечка.Всі компоненти страви повинні бути теплої температури. Заздалегідь розтопити масло і охолодити.
Відокремити білки від жовтків. Білки відправити в холодильник. У жовтки додати цукор, ванілін і воду.
Збити жовтки до білого.
До збитим жовтків поступово додавати просіяне тричі борошно і масло, продовжуючи збивати. Дуже важливо просіяти борошно, щоб всі верстви були повітряними і мали чіткі межі.
Тонкою цівкою влити молоко, збиваючи на маленькій швидкості масу до однорідності.
В окремій ємності збити білки в міцну піну.
Акуратно ввести білки в молочну масу, помішуючи лопаткою тісто знизу вгору.
Вилити тісто в жароустойчивую неразъемную форму, змащену вершковим маслом. Консистенція повинна бути рідкою. Випікати тістечка при 160 градусах до рум’яної скоринки. Важливо не відкривати дверцята духовки під час процесу випікання. Орієнтовний час приготування тістечка – 45 хвилин.
Коли тістечко підрум’янилося, вимкнути духовку і залишити в ній страву ще на 15 хвилин.
Потім вийняти і дати тістечок повністю охолонути. Це дуже важливо, тому що в процесі охолодження шари розподіляються строго по кордонах.
Остигле печиво обсипати цукровою пудрою і розрізати. Подавати до столу суфле. Приємного апетиту!