Малосольна риба за 20 хвилин за рецептом північних народів Росії.
Інгредієнти
Скумбрія – 500 г | |
Цибуля – 2 шт. | |
Сіль – 1 ст. л. | |
Цукор – 1 ст. л. | |
Перець чорний мелений – 1 ч. л. |
Малосольна скумбрія за 20 хвилин. Риба, замаринована в суміші солі, перцю і кропу чудово підійде до відварного картоплі. А ще це чудова закуска під пиво. Рибу для приготування краще взяти злегка розморожену. Так вона буде легко чиститися.
Покроковий рецепт
Скумбрію ретельно промити під струменем холодної води і обсушити.
Зробити косий зріз від плавця до зябер і хребту з двох сторін і відокремити голову. Відрізати хвіст.
Розрізати черевце, вийняти нутрощі. Прибрати чорну плівку і зрізати згустки крові. З нижньої частини черевця зрізати плавець. Зверху розрізати вздовж хребта і теж вирізати плавець.
Видалити всі кістки.
Нарізати філе на маленькі шматочки завтовшки 1 див
Цибулю нарізати півкільцями.
Кріп нашаткувати.
Змішати сіль, цукор, перець.
Викласти в ємність шматочки риби, викласти до неї цибулю, кріп. Всипати суміш спецій.
Закрити ємність кришкою і інтенсивно струсити кілька разів, щоб все рівномірно перемішалося. Залишити при кімнатній температурі і через 20 хвилин її вже можна їсти.