Суп-пюре можна ще назвати «суп-фантазія» для господині, дуже вже він нехитрий і допускає різного роду імпровізації і заміни в рецептурі. Страву можна готувати як в пост, так і на кожен день, особливо сподобається воно людям, що стежать за фігурою та вважають калорії.
Інгредієнти
курка – 300-400 грам будь-яка частина (стегно, філе, гомілка) | |
картопля – 3-4 штуки середнього розміру | |
кабачок – 1 шт. невеликий | |
цибуля – 2 штуки середнього розміру | |
часник – 3-4 зубчики | |
морква – 3-4 штуки | |
кріп – 1 пучок для прикраси | |
петрушка – 1 пучок для прикраси | |
сіль – 1/2 ч. ложки за смаком | |
чорний перець – за смаком щіпка | |
приправа для курки – за смаком щіпка | |
коріандр мелений – за смаком щіпка | |
рослинне масло – 1 ст. ложка для пасерування цибулі |
Прекрасним варіантом для першої страви, яка полюбить все сімейство, а особливо маленькі діти, адже їм так складно догодити, є суп-пюре, батьківщиною якого вважається Франція. Готується він дуже швидко, складові найпростіші, ними можна змінювати і доповнювати рецепт за своїм смаком і можливостями гаманця. Бульйон можна готувати з будь-якого виду м’яса, якщо не любите і не їсте його, можна приготувати просто на овочевому бульйоні. Компоненти такого супу можна з легкістю замінити на овочі, більш доступні і наявні на кухні, також допускається додавання грибів, вершків, молока, різних видів круп, плавленого сиру і вершкового масла. Рецепт універсальний і не потребує точного і суворого дотримання всіх описаних нижче кроків.
Пропоную спробувати суп за моїм рецептом, похвала домочадців і прохання про добавку не змусять себе чекати, точно перевірено!
Покроковий рецепт
М’ясо будь-якої частини курки очистити від шкіри і зварити, попередньо злив початковий бульйон. Його завжди корисніше готувати на другий воді. У процесі приготування необхідно знімати піну з бульйону, а по закінченні – процідити, витягти м’ясо, відокремити його від кісточок, якщо вони є, і нарізати не дуже.
У киплячий бульйон покласти крупно нарізані кабачок, моркву, картоплю і варити до м’якості і повної готовності. Можна навіть трохи розварити овочі, так їх ще легше буде розм’якшити за допомогою блендера.
Нарізати ріпчасту цибулю і часник і підсмажити у невеликій кількості олії до красивого золотистого відтінку. Лук повинен стати прозорим, масло вибираємо згідно смаковим уподобанням.
Каструлю зняти з конфорки, злити з овочів половину бульйону, додати пасеровану цибулю і часник, приправи за смаком.
Перебити заглибним блендером масу з овочів до консистенції ніжного однорідного пюре, додаючи ополоником відлитий заздалегідь бульйон, до отримання в’язкої і густою текстурою. Консистенцію супу можна регулювати, кожен сам вибирає, чи хоче він їсти суп більш або менш густий. Ще раз приправити і посолити овочі.
У масу викласти нарізане куряче м’ясо, довести її до кипіння на невеликому вогні, потім зняти з конфорки.
Приготовлений суп-пюре перед подачею до столу посипати свіжою петрушкою і кропом. Смачно додавати в суп грінки або сухарики, приготовлені вдома або заздалегідь куплені, не менш смачно їсти суп просто з шматочком темного хліба. Смак дуже ніжний, суп дуже корисний, овочі, ситний і поживний. Відмінний рецепт в скарбничку господиням, спробуйте приготувати!