Суп-пюре

Суп-пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


М’ясо будь-якої частини курки очистити від шкіри і зварити, попередньо злив початковий бульйон. Його завжди корисніше готувати на другий воді. У процесі приготування необхідно знімати піну з бульйону, а по закінченні – процідити, витягти м’ясо, відокремити його від кісточок, якщо вони є, і нарізати не дуже.

У киплячий бульйон покласти крупно нарізані кабачок, моркву, картоплю і варити до м’якості і повної готовності. Можна навіть трохи розварити овочі, так їх ще легше буде розм’якшити за допомогою блендера.

Нарізати ріпчасту цибулю і часник і підсмажити у невеликій кількості олії до красивого золотистого відтінку. Лук повинен стати прозорим, масло вибираємо згідно смаковим уподобанням.

Каструлю зняти з конфорки, злити з овочів половину бульйону, додати пасеровану цибулю і часник, приправи за смаком.

Перебити заглибним блендером масу з овочів до консистенції ніжного однорідного пюре, додаючи ополоником відлитий заздалегідь бульйон, до отримання в’язкої і густою текстурою. Консистенцію супу можна регулювати, кожен сам вибирає, чи хоче він їсти суп більш або менш густий. Ще раз приправити і посолити овочі.

У масу викласти нарізане куряче м’ясо, довести її до кипіння на невеликому вогні, потім зняти з конфорки.

Приготовлений суп-пюре перед подачею до столу посипати свіжою петрушкою і кропом. Смачно додавати в суп грінки або сухарики, приготовлені вдома або заздалегідь куплені, не менш смачно їсти суп просто з шматочком темного хліба. Смак дуже ніжний, суп дуже корисний, овочі, ситний і поживний. Відмінний рецепт в скарбничку господиням, спробуйте приготувати!