З кожним приходом осені мене долають думки, що приготувати з гарбуза… І я кожен раз “малюю” у себе в голові, яке смачне, ароматне, яскраво-руде страву у мене вийде…
Інгредієнти
Невелика гарбуз – 1 шт. | |
Вершки – 50 мл | |
Масло (за бажанням) – 10 гр | |
Розмарин – дві гілочки | |
Цукор – за вашим вподобанням | |
Сіль – за вашим вподобанням | |
Грінки – кілька | |
Зелень свіжа (кріп) – 1 гілочка |
В наш час гарбузовий суп набув особливої популярності, оскільки він виділяється з ряду своїх конкурентів не тільки незвичайним смаком і приємним ароматом, але і ситні, тому його часто застосовують у їжу люди, охочі скинути зайву вагу.
Отже, давайте розглянемо основні правила приготування гарбузового супу.
Підготовка продуктів: 20 хвилин
Покроковий рецепт
1. В першу чергу необхідно підготувати невелику зрілу гарбуз з темно-помаранчевої м’якоттю. Перед варінням її потрібно помити і розрізати на невеликі частини, таким чином, ви спростите витяг неїстівних нутрощів.
2. Далі очистіть гарбуз від шкірки і розділити на маленькі квадратні шматочки. Цей процес необхідно здійснювати овочевим ножем, оскільки керамічне або довге й тонке лезо вважається дуже крихким для цієї справи і запросто може поламатися.
3. Покладіть нарізані кубики гарбуза в чашу мультиварки, додайте в неї дві чайних ложки цукру, маленьку щіпку солі, гілки свіжого розмарину. Залийте холодною водою і поставте на режим гасіння до моменту приготування продукту, приблизно на 30 хвилин.
4. По закінченні часу, помістіть зварений гарбуз в блендер і подрібніть до консистенції пюре, після чого з’єднайте з гарбузовим бульйоном і додасте на свій розсуд цукор, сіль, масло і вершки. Ви можете самі регулювати густоту супу.
5. Подавайте гарбузовий суп-пюре в тарілочці з грінками, притрусивши січеною зеленню. Приємного апетиту!