Суп з нутом, кабачками і сардельками – нетривіальний варіант смачного і корисного обіду
Інгредієнти
Картопля – 2 шт. | |
Нут – 1/2 склянки | |
Цибуля – 1 шт. | |
Морква – 1 шт. | |
Кабачки – 2 шт. | |
Зіра – 1 ч. л. | |
Коріандр – 1 ч. л. | |
Куркума – 1 ч. л. | |
Сіль – за смаком |
Нут – дуже корисний і багатий вітамінами і мікроелементами продукт, який з легкістю може замінити м’ясо для тих, хто з якихось причин його не вживає. Це дуже хороший джерело рослинного білка. І хоча в нашій країні він не дуже популярний, натомість у країнах близького сходу він є одним з найважливіших продуктів харчування, як рис для китайців і японців, або картоплю для білорусів і українців.
Покроковий рецепт
1. Нут замочити хоча б на кілька годин. А краще на ніч. Як всі боби він довго вариться. Залити потрібною кількістю води і поставити варитися до готовності.
2. Картоплю нарізати дрібними кубиками. Цибулю нарізати півкільцями.
3. Кабачки нарізати кубиками. Моркву натерти на дрібній тертці.
4. Коли готовий нут, кинути до нього картоплю. Дочекатися, коли вода закипить, зняти піну. Потім кинути всі овочі. Послить і додати всі приправи. Варити до готовності.
5. Сардельки нарізати шматочками і кинути в суп в момент, коли всі овочі вже готові. Проварити 10 хвилин. Подавати суп з кінзою або петрушкою.