Тушкована свинина з квашеною капустою – це відмінне блюдо для сімейного вечері. Готується легко і швидко. Чим більше м’ясних продуктів використовується в рецепті, тим соковитіше готову страву.
Інгредієнти
М’якоть свинини – 300 гр. | |
Свиняче сало – 100 гр. | |
Капуста квашена – 600 гр. | |
Сіль – за смаком | |
Спеції – за смаком | |
Масло рослинне – за необхідності | |
Вода – за необхідності |
Гасити свинину з квашеною капустою краще в сотейнику або сковороді з товстими стінками і дном. У цьому випадку капуста не буде підгоряти, а в кінцевому блюді виключена поява запаху гару. Апетитне Блюдо і поживне.
Покроковий рецепт
Нарізаємо свиняче сало невеликими брусочками, кладемо їх в жаровню і ставимо на середній вогонь.
Періодично помішуючи і перевертаючи, обсмажуємо сало так, щоб воно дало жир. Якщо жиру недостатньо багато, то варто підлити олії.
М’якоть свинини нарізаємо середніми шматками.
Відправляємо м’ясо до сала, перемішуємо і смажимо на середньому вогні до золотистої скоринки, накривши жаровню кришкою.
Додаємо квашену капусту, сіль, спеції. Вливаємо трохи води. Перемішуємо, закриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні протягом 40 хвилин.
Потрібно періодично помішувати блюдо і підливати за необхідності воду.
Готову страву подаємо до столу в гарячому вигляді.