Це святкове блюдо зі свинини в гострому абрикосовому соусі готується досить швидко, а подавати його рекомендується в гарячому вигляді.
Інгредієнти для абрикосового соусу:
– джем абрикосовий (145 м);
– мелений перець чорний (за смаком);
– солодка гірчиця зернова (28 г);
– тертий хрін (27 г);
– тонкомолота сіль кам’яна (за смаком).
Основні інгредієнти:
– соус табаско (три краплі);
– гірчиця в порошку (12 м);
– філе свинини (1,2 кг);
– масло кунжутне (16 мл);
– густий соус соєвий (28 мл);
– великі часникові очищені часточки (три штуки);
– дезодорована олія кукурудзяна (24 мл);
– херес (36 мл);
– мелений корінь імбиру (18 м).
У миску влити кунжутна і кукурудзяну олію, додати соєвий соус, херес і табаско, потім насипати мелений імбир і суху гірчицю. Дрібно натерти часник і відправити його в цю ж посуд, ретельно перемішати інгредієнти, тимчасово відставити ємність з приготованим пряним маринадом в бік.
Гарненько промити свинину, перекласти її в посуд з приготованим пряним маринадом, закрити харчовою фольгою і на всю ніч відправити в холодильну камеру.
По закінченні вищевказаного часу перекласти свинину разом з маринадом у форму, закрити харчовою фольгою і відправити в духову шафу, розігрітий до двохсот градусів, запікати не більше однієї години.
З’єднати у вільній мисці всі інгредієнти з першого списку, збити їх блендером, потім посуд з свіжоприготованим абрикосовим соусом, накрити харчовою плівкою і ненадовго відставити в сторону.
Перекласти на велике блюдо приготовану свинину, нарізати її порційними шматками, полити ароматним абрикосовим соусом і в гарячому вигляді подавати до столу.