Свинина з ананасами в сметані – корисне блюдо для смачної вечері.
Інгредієнти
Молодий часник – невеликий пучок | |
Свинина – 400 г | |
Сіль – за смаком | |
Сметана – опціонально | |
Ананаси – 100 г | |
Суміш перців – щіпка | |
Ріпчаста цибуля – 1 шт. |
Ніжне м’ясо із зеленню і ананасами підкорить всіх любителів страв із свинини. М’ясо, приготоване за даним рецептом, порадує соковитістю, солодкої ноткою і пікантним присмаком. До того ж, рецепт максимально дієтичний – без майонезу і масла.
Покроковий рецепт
Корейку нарізати без кістки на порційні шматочки і злегка відбити молоточком. Щоб не пошкодити м’ясні волокна, треба відбивати м’ясо через харчову плівку.
Посипати м’ясо перцем і сіллю. Викласти у форму для запікання з глини, змастивши її олією.
Подрібнити молодий часник і ріпчасту цибулю. Щедро посипати м’ясо цибулею і зеленню.
Злити сироп з ананасом і відкинути фрукт на друшляк. Посипати свинину шматочками ананасів.
Свинину змастити з ананасами і зеленню нежирної сметаною. Можна також використовувати майонез, але зі сметаною виходить не тільки корисно, але і менш жирне. Відправити блюдо в духовку, накривши фольгою або кришкою від форми. Запікати не більше години при 180 градусах.
Викласти гарячу закуску на тарілку і подавати до столу! Страва підходить для святкового вечері, так і урочистого столу. Приємного апетиту!