Свинина з пюре – відмінний варіант на друге, який точно сподобається всім членам сім’ї.
Інгредієнти
Пісна свинина – 500 г | |
Картопля – 9 штук | |
Цибуля – 1 штука | |
Приправа “хмелі-сунелі” – Половина чайної ложки | |
Молоко – Півсклянки | |
Вершкове масло – 20 г |
Смачне друге блюдо, яке готується не дуже складно, але займає досить часу.
Покроковий рецепт
300 грамів пісної свинини поріжемо на шматочки. Мабуть, це моє улюблене м’ясо, оскільки воно в міру м’яке і досить смачне (хоча жирне).
Візьмемо половинку однієї цибулини, очистимо її від шкірки і тонко поріжемо.
Потім змастимо сковороду маслом і будемо обсмажувати на ній цибулю до тих пір, поки він не придбає золотавий відтінок.
До цибулі висипаємо шматочки грудинки, перемішуємо і смажимо протягом п’яти хвилин. Дуже важливо перемішувати час від часу, щоб нічого не прилипло до сковороді і не підгоріло.
Через п’ять хвилин додаємо чудову приправа «Хмелі – сунелі» і продовжуємо грудинку смажити протягом 5-7 хвилин.
Отже, поки свинина готується, ми почнемо робити пюре.Для цього візьмемо 6-9 картоплин, очистимо їх, поріжемо на шматочки і поставимо варитися на плиту.
Після того, як картопля звариться, зіллємо з каструльки воду і почнемо кип’ятити в окремій чаші півсклянки молока.
Як тільки вона закипить, виллємо його в каструлю з картоплею, додамо приблизно 20 грам вершкового масла, все перемішати і розтолочимо.
Я обожнюю пюре, збите блендером, тому далі збиваємо. Таке пюре точно сподобається дітям, адже воно смачне, і його не треба особливо жувати.
Друге блюдо готове! Сподіваюся, що вам сподобається, і все буде дуже смачно! Приємного апетиту!))