Свинячі стейки з пікантним соусом, – ситний і смачний вечерю для справжніх м’ясоїдів!
Інгредієнти
Кінза – 1 пучок | |
Часник – 2 зубчики | |
Свинина – 500 г | |
Масло рослинне – 100 мл | |
Петрушка – 1 пучок | |
Сіль – за смаком | |
Суміш перців – щіпка | |
Мед – 1 ч. л. | |
Винний оцет – 1 ст. л. | |
Лимонний сік – 2 ч. л. |
Свинячі стейки з соусом чімічуррі – смачне і просте блюдо з ніжного м’яса і ароматного аргентинського соусу. Готуватися основне вкрай швидко і просто, а поєднання смаків виходить просто чарівне!
Покроковий рецепт
Свинину вимити і обсушити паперовими кухонними рушниками. Для стейків підійдуть такі частини свинини, як: філе, ошийок, стегно або лопатка.
Нарізати м’ясо на шматочки, товщиною в 1,5 пальця.
Тепер можна взятися за приготування аргентинського соусу чімічуррі. Для цього потрібно подрібнити кінзу і петрушку, пропустити через прес зубчики часнику. Змішати інгредієнти з рослинним маслом, медом, перцем, лимонним соком, сіллю і винним оцтом. Залишити соус настоюватися.
Обсмажити стейки на сковороді-гриль. У моєму випадку це по одній хвилині з кожної сторони.
Викласти стейки в форму для запікання і відправити на п’ять хвилин в розігріту духовку. Важливо пам’ятати про те, що свинина – не яловичина, і стейки з неї не мають ступеня прожарки. Тому, важливо, щоб стейк при розрізі був м’яким, пружним, але не кровил.
Дати стейкам відпочити кілька хвилин і подавати до столу разом з соусом чімічуррі!
Приємного апетиту!