Не обов’язково ходити в ресторан. Відбивні по-в’єтнамськи можна приготувати і вдома.
Інгредієнти
Свиняча відбивна – 4 шт | |
Цибуля червоний – 1/2 головки (нарізаного півкільцями) | |
Сік лайма – 1/2 лайма + 1 часточка лайма для заправки салату | |
Імбир – 1 шт, розміром з палець | |
Кінза – для прикраси | |
Часник – 2 зубчики | |
Помідори – 1 шт. | |
Огірок – 1 шт. | |
Рослинне масло – 3 ст. л. | |
Рибний соус – 3 ст. л. | |
Рис – (довгозернистий) |
Коли я хочу добре поїсти і отримати задоволення від цього, я йду в азіатський ресторан. Хоча багато азіатські рецепти вимагають організації та уваги, цей рецепт один з простих для виконання. У результаті виходить поєднання смаків солоного і солодкого, м’якого і гострого. Сьогодні рецепт — свинячі відбивні на сковороді в’єтнамською з рисом та салатом.
Покроковий рецепт
Рис замочити в холодній воді, пропорції 1:2. Потім відварити рис по інструкції на упаковці. Накрити його, щоб запобігти від висихання. Відкласти в сторону.
Нарізати 1/ 2 головки червоної цибулі, 1 помідор середнього розміру і 1 невеликий огірок. Перекласти овочі та цибулю в миску, накрити ємність харчовою плівкою або пакетом і прибрати в холодильник, поки не прийшов час для їх приготування.
Почистити і натерти імбир і часник на дрібній тертці.
В маленьку миску додати обидва інгредієнта, а так само 2 столові ложки нейтрального смаку масла (ідеально підійде ріпакова або рафінована соняшникова), вичавлений сік 1/2 лайма і 3 столові ложки рибного соусу. Все гарненько перемішати.
Свинячі відбивні можна зробити на кісточці або без неї, попередньо видаливши її. У пакет на блискавці (я використовую пакети для заморожування), покласти шматки свинини, тертий імбир, тертий часник і все перемішати, обмазуючи м’ясо. Закрити пакет і переконатися, що все м’ясо добре вкрите спеціями. Маринувати свинячі відбивні протягом години. Сковорідку поставити на середній вогонь і додати 1 столову ложку рослинної олії. Коли масло розжариться (приблизно за хвилину), викласти на сковороду свинячі відбивні. Свинина готується дуже швидко. Щоб м’ясо вийшло соковитим, потрібно смажити його на сильному вогні для утворення скоринки. Так, за рахунок скоринки, сік залишається всередині і не випливає, і м’ясо виходить ніжним і соковитим.
В цей час, поки м’ясо жариться, розігріти рис. Потім перекласти його в маленьку миску, трохи придавити зверху і перевернути на плоску тарілку. Таким чином, ваш рис буде акуратно і красиво виглядати на тарілці у вигляді гірки. Салат розкласти огірки, помідори, цибулю по черзі на тарілці, додати часточку лайма для заправки салату. Нарешті, свинячі відбивні в’єтнамською готові. Можна їх теж викласти на тарілку. Додайте кілька листя кінзи для прикраси страви і приємного апетиту!