Свиняча вирізка зробить гуляш по-справжньому смачним, солоні огірки додадуть страві пікантності, а бульйон додасть насиченості.
Інгредієнти
Свиняча вирізка – 500 г | |
М’ясний бульйон – 300 мл | |
Солоні огірки – 150 г 3 середніх | |
Цибуля ріпчаста – 1 середній | |
Томатна паста – 3-4 ст. л. | |
Масло рослинне – 2-3 ст. л. | |
Сіль – за смаком | |
Перець – за смаком |
Вирізка знаходиться в заднепоясничной частини туші. Вона менше всього отримує навантаження і тому є найбільш ніжною і смачною.
Завжди обирайте м’ясо з особливою ретельністю. М’ясо з вичерпаним терміном придатності видадуть райдужні переливи на поверхні і характерний запах. Вибраний Вами шматок повинен бути рожевим і сухим.
Ви можете замінити бульйон на просту воду в тій же кількості.
Щоб не плакати під час різання лука, змочіть ніж холодною водою або жуйте жуйку.
Покроковий рецепт
Підготуйте подрібнені інгредієнти. Огірки можна натерти на тертці. Вирізку нарізати кубиками зі стороною 1 див.
Поставте сковорідку на середній вогонь, налийте масло, розігрійте. Покладіть дрібно нарізану цибулю, обсмажуйте його до тих пір, поки він не стане прозорим. Вийміть цибулю з сковорідки і відкладіть його.
Покладіть на сковорідку м’ясо. Додайте сіль і мелений перець. Зменшіть вогонь трохи вище середнього. Обсмажуйте м’ясо до золотистої скоринки. Утворилася рідина краще злити або випарувати.
Додайте до м’яса солоні огірки, томатну пасту, бульйон і раніше відкладений цибулю. Перемішайте все і доведіть до кипіння.
Зменшіть вогонь до мінімуму, накрийте кришкою і тушкуйте, періодично помішуючи 15 хвилин. Готову страву можна прикрасити зеленню і подавати з будь-яким гарніром.