Святковий банановий кекс

Святковий банановий кекс – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Ситний масляний кекс з банановим пюре – прекрасний десерт для завершення будь-якого свята!

Покроковий рецепт

1. Заздалегідь нагрівайте духовку. Температура повинна бути 170 градусів.

2. Складіть у глибоку миску яйця і збийте до піни.

3. Приготуйте бананове пюре, розім’явши виделкою банани (краще всього брати супер зрілі банани). Додайте бананову кашку і ще збийте.

4. Збийте масло і цукор. Покладіть ванільний цукор. Змішайте з яйцями.

5. Змішайте інгредієнти, що залишилися всі разом.

6. Тісто викладіть у форму для випічки, яку змастіть маслом. Зверху посипте цукром. Час, необхідний для випічки, близько 30-35 хвилин. Це залежить від висоти форми. Перевіряйте готовність методом «дерев’яної палички», так як духовки у всіх різні.

7. Поки готується кекс, приготуйте глазур. У невеликій мисці перемішайте разом цукрову пудру, молоко і ванільний екстракт до отримання однорідної маси.

8. Готовий кекс спочатку охолодити до теплого стану, а потім полити глазур’ю. Поки вона не застигла, посипте кольоровою присипкою.

9. Нарізайте банановий кекс на невеликі шматочки. Подавайте до столу. Виходить дуже смачненько.