Пробуємо нову закуску – Тако з куркою і томатно-перцевим соусом
Інгредієнти
Борошно – 300 гр. | |
Вода – 120 мл | |
Сіль – 1 ч. л. | |
Запечене філе куряче – 1 шт. | |
Болгарський перець – 1 шт. | |
Помідори – 2 шт. | |
Огірки – 2 шт. | |
Твердий сир – 200 гр. | |
Кетчуп – 150 мл |
Тако – одна з найвідоміших і популярних страв мексиканської кухні. Я не претендую на оригінальний і правильний рецепт цієї страви, просто хочу запропонувати свій варіант – з запеченої курячою грудкою, соусу з помідорів і свіжих томатів і огірків. Коржі у нас також будуть не класичні – без кукурудзяного борошна. Не в кожного знайдеться кукурудзяна мука в запасах, а спеціально йти купувати її не охота. А ось пшеничне борошно точно є в кожному будинку
Покроковий рецепт
1. Замісити тісто з води, борошна і солі. Воду поступово вливайте – її може знадобитися більше або менше, залежно від якості борошна. Розділити на шість частин.
2. Тонко розкачати і підсмажити на сковороді. Накрити, щоб коржі не охололи і не стали жорсткими.
3. Помідори і болгарський перець помити. З перцю видалити серцевину з насінням. Порізати кубиками і обсмажити на рослинному маслі, поки овочі не стануть м’якими.
4. Кожну корж змастити кетчупом.
5. Запекти курку, але можна взяти готову з магазину. У мене залишилася від запеченої курячої тушки. Розламати на шматки і викласти на коржі.
6. Огірки нарізати соломкою, викласти на курку.
7. Зверху висипати томатно-перцевий соус.
8. Сир натерти на крупній тертці і посипати інші інгредієнти.
9. Повернути коржі на сковороду і тримати до тих пір, поки сир не розплавиться. Можна запекти в мікрохвильовій печі 2 хвилини.