Тарт татен в мікрохвильовці з ябябллоками, запечений в мікрохвильовці
Інгредієнти
Яблука – 5 шт. (невеликі) | |
Цукор – 50 гр. | |
Аквафаба – 100 мл | |
Борошно – 100 гр. | |
Кефір – 150 мл | |
Кориця – за смаком | |
Рослинне масло – 1 ст. л. |
Це буде не класичний тарт татен, а мій черговий експеримент з аквабой і з мікрохвильовкою. Тим більше пару днів тому було свято Яблучний Спас, так що гріх було не спекти що-небудь з яблуками
Покроковий рецепт
1. Яблука помити, очистити і нарізати часточками. Розкласти на тарілку і запекти в мікрохвильовій печі 2 хвилини, щоб яблука стали трохи м’якше.
2. У каструлі змішати кефір і борошно. Додати рослинне масло. Добре розмішати.
3. Аквафабу збити з цукром в міцну піну. Ввести акуратно розмішуючи лопаткою, в тісто.
4. Підібрати підходящу форму (у мене два невеликих судочка), вистелити дно пергаментом і змазати рослинним маслом. По колу розкласти часточки яблук.
5. Посипати корицею. Зверху вилити тісто, також розділивши на дві частини. У мене залишилося трохи зайвих часточок, так що я їх виклала зверху на один пиріг.
6. Запекти в мікрохвильовій печі кожен пиріг 4 хвилини. Дістати і перевернути на тарілку.
7. Пиріг вийшов дуже цікавим і по консистенції, і за смаком. Це навіть не пиріг, а запечений заварний крем. Любителям вологих десертів типу брауні я впевнена дуже сподобається. Але в будь-якому випадку десерт вийшов дуже оригінальним.