Тарт з чорною смородиною

Тарт з чорною смородиною – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Приготуйте пісочне тісто.
110 г м’якого вершкового масла наріжте кубиками, додайте 50 г цукрової пудри, гарненько перемішайте вилкою.

Додайте 1 куряче яйце, перемішуйте суміш близько 1 хвилини.

Потім додайте щіпку солі і частинами просіяне борошно вищого сорту. Замісіть тісто. Тісто виходить гладке і податливе.

Тісто загорніть в харчову плівку або поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник приблизно на 1 годину).

Чорну смородину очистити від гілочок, промийте під проточною водою, відкиньте на сито, щоб рідина трохи скла. Потім смородину перекладіть в глибоку чашу і присипте цукровою пудрою. Пудра прилипне до мокрої смородині. (Кількість цукрової пудри визначте самі, так як смородина буває різною кислоти. Я кладу приблизно 4 – 6 столових ложок). Відкладіть чашу з ягодою в бік, поки вона нам не знадобиться.

Дістаньте тісто з холодильника, звільніть від харчової плівки. Розподіліть пісочне тісто по дну форми, зробіть бортики, утрамбуйте, придавивши його злегка руками.

На тісто викладіть папір для випічки. На папір викладіть бобові (це необхідно для того, щоб тісто не роздулося і краще пропеклося). Можна зробити наколи виделкою, щоб тісто при випічці не вздувалось.

Випікайте основу з пісочного тіста в розігрітій до 180 С духовці 15 хвилин. Дістаньте і остудіть до кімнатної температури. Так як пиріг піддається подвійний випічці, я при пропекании основи накриваю його пергаментним папером, щоб він залишався світлим.

Приготуйте начинку.
Збийте міксером 2 курячих яйця, 5 столових ложок коричневого цукру (можна взяти білий цукор, але тоді слід покласти цукру в 1,5 рази більше, ніж коричневого). Додайте 100 мл 35 %-них вершків, знову збийте все міксером.

На вже охолоджений спечений корж викладіть чорну смородину з цукровою пудрою, розподіливши її по всій поверхні.

Залийте ягоду вершково-яєчною сумішшю (ягоду вона повинна покривати не більш 2/3 висоти). Поставте пиріг з чорною смородиною випікатися в розігріту до 180 С духовку до золотистого кольору піщаної основи (близько 30-40 хвилин). Остудити тарт з ягодою, вийняти, присипати зверху цукровою пудрою. Приємного чаювання!