Тарталетки Мохіто з мятою і лаймом

Тарталетки Мохіто з мятою і лаймом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Замісити швидко листкове рубане тісто. Подивитися докладно процес приготування. Прибрати в холодильник на 30 хвилин або в морозильну камеру на 10 – 15 хвилин, попередньо загорнувши харчовою плівкою.

Приготувати начинку для тарталеток. Близько 5 – ти столових ложок цукру розтерти з кількома листочками м’яти (але так щоб м’ята не «розвалилася»). Натерти цедру одного лимона і додати в чашу з м’ятою і цукром, залишити на 10 хвилин. Потім листочки витягнути, залишивши тільки просочений м’ятою цукор і цедру.

Лайми порізати навпіл, віджати сік.

Сік лайма перелити в глибоку чашку, додати м’ятний цукор, 1 столову ложку рому і гарненько перемішати.

Додати 1 куряче яйце, збити виделкою або вінчиком. Дати відстоятися, потім процідити через велике сито. Відкласти суміш в бік.

Дістати тісто з холодильника, зробити кульки і розкласти по формочках, розподіливши його по дну і стінкам. «Наколоти» вилкою.

Укласти вантаж з квасолі, попередньо вистеливши пергаментним папером. Випікати 5 хвилин з вантажем і 5 хвилин без вантажу при температурі 200 градусів (духовка повинна бути розігріта заздалегідь).

У лаймово-м’ятну суміш додати вершки для збивання (вершки повинні бути не менше 22 %), перемішати виделкою. Суміш вийде рідким, але після випічки вона загусне.

В тарталетки вилити готову лаймову суміш (попередньо тарталетки можна не остуджувати). Поставити запікатися у вже розігріту до 160 градусів духовку на 10 – 15 хвилин.

Для прикраси розтерти цукор з листочками м’яти і декількома крапельками рома. Перед подачею тарталетки посипати м’ятним цукром.

Тарталетки «Мохіто» з м’ятою і лаймом готові!
Приємного апетиту!