Тефтелі дуже універсальне блюдо, підходить до будь гарнірів. У поєднанні фаршу з рисом виходять соковитими, ніжними і ароматними.

Інгредієнти
| Фарш – 800-1000гр. | |
| Рис – 1 склянка | |
| Цибуля – 1 шт. | |
| Морква – 1шт. | |
| Томатна паста – 2-3 ст. л. | |
| Масло рослинне для обсмажування | |
| сіль, перець, спеції – за смаком | |
| часник – 2-3 зубки | |
| сметана – 2 ст. л. |
Залишилось у мене трохи магазинного фаршу, на котлети мало, гречаники вже готували, от і згадала, що можна і приготувати тефтельки. Вони хоч і з рисом, але підійдуть на вечерю до будь-якої каші, макаронів або картоплі. А завдяки томатно-сметанною заливці, просто тануть у роті.
Покроковий рецепт

Миємо й відварюємо рис до готовності. Змішуємо його з фаршем, додаємо сіль, перець, спеції.


Цибулю ріжемо кубиками, моркву і часник тремо на тертці. Додаємо сметану, томатну пасту, сіль, перець і заливаємо водою, перемішуємо, це наша заливка.


На розігріту з олією сковорідку викладаємо у вигляді кульок або котлет фарш з рисом. Добре скочуються, якщо попередньо намочити в холодній воді долоні. Обсмажувати з двох сторін до скоринки, але не перестарайтеся, це не котлети.
Скласти в глибоку сковороду або каструлю, і кожен ряд поливати заливкою.
Накрити кришкою, на середньому готувати до закипання, потім зменшити вогонь і тушкувати до готовності цибулі і моркви.


Подаємо до столу як самостійне блюдо або з гарніром, у мене макарошки.
Приємного апетиту!
