Нарізати цибулю півкільцями, скласти в глибоку тарілку, додати цукор і оцет, залити невеликою кількістю окропу. Щоб вода покрила цибулю. Маринувати 20 хвилин.
Куряче філе вимити, нарізати невеликими смужками і обсмажити в олії на середньому вогні протягом 12-15 хвилин, додати дві столові ложки соєвого соусу, добре перемішати і протушкувати ще 5 хвилин, поперчити в кінці. Скласти все в ємність для змішування всіх складових страви.
Нарізати баклажани і перець соломкою і обсмажити протягом 15 хвилин в сковороді на олії, в кінці (приблизно за пару хвилин до готовності), посолити і поперчити. Приєднати до м’яса.
Нарізати моркву соломкою, обсмажити до золотистого кольору, додати помідори (їх в свою чергу нарізати кубиками). Тушкувати 15 хвилин. І так само додати до раніше приготованим продуктів.
Змішати всі продукти, додати зелень і кунжут, подрібнений часник заправити соусом (змішати 1 столову ложку соєвого соусу, мед, лимонний сік і гірчицю). Салат подавати теплим. Можна викласти салат в човники з болгарського перцю.