Середнього розміру баклажани помити, нарізати кільцями або смужками і замочити в солоній воді, щоб вивести гіркоту, через 30 хвилин промити холодною водою.
Почистити цибулю і часник, цибулю нашаткувати півкільцями.
Помідори помити, зняти шкірку. Для цього зробити неглибокий хрестоподібний розріз зверху і опустити в окріп на 3 хвилини.
Очищені помідори з часником пропустити через блендер або м’ясорубку
Отриману масу поставити на вогонь, додати сіль, цукор, перець, оцет і масло, постійно помішувати, щоб не прилипла до дна каструлі
У киплячу томатну масу додати цибулю і баклажани, тушкувати на середньому вогні близько 30 хвилин.
Викласти наш “Тещин язик” в простерилізовані скляні банки, закатати і прибрати під теплу шубу до повного охолодження. Готово! Приємного апетиту!