Рецепт не потребує великої кількості інгредієнтів, готується досить швидко і виходить досить багато порцій.
Інгредієнти
Яйця – 3 шт. | |
Маргарин – 1/2 пачки | |
Цукор – 9 ст. л. | |
Борошно – 2 ст. | |
Джем (повидло, ягоди) – за смаком |
Насправді я дуже довго вирішувалася приготувати ці тістечка. Мені здавалося що це займе багато часу і буде дуже складно. Однак, на мій подив, тістечка “Корзиночка” готуються досить швидко і зовсім не складно! Правда, звичайно, потрібна певна вправність, але на помилках вчаться, так що я думаю все буде відмінно. Принаймні на смак зовнішній вигляд ніяк не вплинув, а це найголовніше=)
Покроковий рецепт
Приготувати пісочне тісто досить легко і швидко. Для цього беремо ретельно вимиті яйця і відокремлюємо білки від жовтків. Білки прибираємо в холодильник, вони знадобляться для приготування крему. Важливо, щоб жодна крапля жовтка не потрапила в білки, інакше крем не вийде.
Жовтки змішати з трьома столовими ложками цукру (цукру можна додати трохи більше або трохи менше за смаком). Додаємо розм’якшений маргарин, перемішуємо суміш.
Далі додаємо борошно і вимішуємо тісто. Пісочне тісто не потрібно довго вимішувати або залишати на якийсь час “відпочити”. Бажано після вимішування відразу взятися за формування формочок. У мене були силіконові формочки для кексів. Вже після випікання формочок я зрозуміла що тісто краще робити тонший, не більше 0,5 см по товщині і дно майбутньої кошики краще протикати виделкою, щоб тісто не піднімалося з дна. Випікаємо при температурі 180С° близько 15 хвилин. Після виймаємо з духовки, даємо охолонути і тільки потім перекладаємо в тарілку кладемо начинку ( у мене була протерта брусниці з цукром).
Займемося приготуванням білкового крему. Крем основну частину часу будемо збивати на водяній бані, тому заздалегідь потрібно приготувати каструлю більшого діаметру, налити в неї невелику кількість води і довести до кипіння. Також перед цим я збила 6 ст. л. цукру до стану цукрової пудри ( так в готовому кремі не буде не розчинених кристалів цукру і крем вийде ніжніше).
Каструльку з білками дістаємо з холодильника і починаємо потихеньку збивати міксером, поступово додаючи цукрову пудру. Після цього швидко ставимо каструлю на водяну баню, зменшуємо вогонь на плиті і продовжуємо збивати крем хвилин 10-15. По консистенції у підсумку він має нагадувати густу сметану. Після водяній лазні, ставимо каструлю на стіл і продовжуємо збивати ще хоча б пару хвилин. Це потрібно для того, щоб крем не осів після повного остигання.
На готові кошички викладаємо крем. Якщо у Вас є кондитерський мішок, то краще скористатися ним. У мене такого не було, тому я просто заповнила кремом звичайний пакетик, попередньо відрізавши куточок.
Тістечка “Корзиночка” готові! Приємного апетиту!