Тістечко з кремом і полуницею

Тістечко з кремом і полуницею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Гідність рецепта цього тістечка, простота в приготуванні, використанні найпростіших продуктів. Смак же в човників ніжний, прохолодний, що важливо в спеку, фруктовий.

Інгредієнти

Для тістечка:
Яйця – 2 штуки
Борошно – 50 грам
Цукор – 50 грам
Для крему:
Вершки жирністю 35% – 300 мілілітрів для збивання
Цукрова пудра – 30 грам
Ванілін або ванільний цукор – за смаком
Ягоди – 300 грам

Як приготувати Тістечко з кремом і полуницею

Гідність рецепта цього тістечка, простота в приготуванні, використанні найпростіших продуктів. Смак же в човників ніжний, прохолодний, що важливо в спеку, фруктовий.

Склад харчових продуктів розрахований на 8 тістечок.

Покроковий рецепт

Для приготування крему в чаші збиваються яйця з цукром. Якщо збивання відбувається в ручну, або малопотужним міксером, то процес може зайняти дуже багато часу. Тому потрібно брати або міксер з високою потужністю або попередньо розділити яйця на білки і жовтки. А вже після збиті жовтки з білками, з цукром, акуратно змішують разом. Збиваючи, потроху додають цукор, поки маса стане настільки міцною, що капнувши з віночка тестом, на її поверхні буде триматися слід протягом хоча б п’яти секунд. Просіваючи, вносять борошно, акуратно перемішуючи лопаткою всі круговими рухами.

Пергаментний аркуш закріплюють по кутах, чим – небудь важким. Притискаючи блюдця діаметрів близько 12 сантиметрів, роблять їх окреслення олівцем. Лист переносять на деко, на який попередньо капають по периметру кілька крапель олії без запаху. На центр окресленого кола висаджуємо столову ложку тесту, рівномірно його, розподіливши по всій окружності.

Випікаються гуртки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці не більше 7 хвилин, інакше гуртки присохнут, їх не можна буде згинати. Якщо це все ж сталося те, діставши лист з духовки, гуртки знімають, перевертають на іншу сторону, потім накривають майже насухо віджатим рушником на десять хвилин.

Зняти і перевернути гуртки бісквіта потрібно в будь-якому випадку, одразу після діставання з духової шафи.

Холодні вершки збивають з цукровою пудрою, ваніліном до стійких піків. Ягоди невеликого розміру нарізують навпіл (це для прикраси кожного тістечка), решту дрібно порізати. Ними можуть бути полуниця, ягоди, малина, чорниця або ожина. Замість вершкового беруть будь-який інший стійкий, не рідкий крем.

На гуртки бісквіта наноситься крем товщиною близько 2 сантиметрів, зверху викладаються ягоди. Готові тістечка прибирають в холодильник на пару годин.