Родзинка цього тесту – рослинна олія, що додається при замішуванні. Воно надає еластичність і м’якість тесту.
Інгредієнти
яйця – 2 шт | |
сіль – 2 ч. л. | |
цукор – 4 ч. л. | |
вода – 1 склянка (гранований) | |
молоко – 1 стакан (гранований) | |
борошно – 8 склянок (приблизно) | |
рослинне масло – 8 ст. л. |
Гладке тісто, легко розкочується і не вимагає подпыления борошном при розкочуванні. Можна готувати пельмені, манти, вареники, чебуреки і т. д. Розкочується тісто дуже тонко, не рветься. При варінні всі вироби залишаються цілими.Рецепт дається на велику сім’ю. Можна всі інгредієнти поділити на два і замісити половинну порцію тіста.
Покроковий рецепт
2 яйця розбити в глибоку миску. Додати 2 ч. л. солі, 4 ч. л. цукру. Збити виделкою.
Додати 1 склянку води. Перемішати.
Додати 1 склянку молока. Перемішати.
Додавати борошно, перемішуючи виделкою. Місити, поки тісто не придбає форму кулі, стане тугим і щільним.
Влити в миску з тестом 8 ст. л. рослинного масла, місити далі, підсипаючи борошно по мірі необхідності. Зазвичай йде 8 ст. борошна, іноді більше – залежно від сорту борошна.
Добре вимісити еластичне, не липнущее до рук тісто. Відбити його об стіл, домесить ще трохи на столі.
Залишити відпочити на 20 хвилин, накривши харчовою плівкою або рушником. Можна ліпити. При розкочуванні кружечки не липнуть до столу, добре знімаються. Дуже зручно з цим тестом використовувати пельменницю для ліплення відразу великої кількості пельменів.