Тонкі млинці на молоці і кефірі

Тонкі млинці на молоці і кефірі – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Інгредієнти.

У глибокій мисці змішати, бажано кімнатної температури, молоко і кефір.

Збити 2 курячих яйця, додати сіль, цукор і соду.

Все збити віночком або вилкою.

Додати просіяне борошно. Гарненько перемішати.

Повинно вийти ось таке рідке тісто.

Розігрійте тефлонову сковороду, змащену маслом. (Якщо використовуєте чавунну сковороду – взагалі ніяких проблем з прилипання не буде. Головне сковороду добре розжарити, а рослинної олії лити, буквально, кілька крапель або просто змащувати поверхню сковорідки пензликом).

Отже, на розпечену сковороду вилийте трохи тіста. (Кількість наливаного тесту підказати вам не зможу, так як все залежить від розміру вашої сковороди і від бажаної вами товщину млинця. Пробуйте, все приходить з досвідом). Печіть блін до золотистого кольору з обох сторін.

Виходить ось така краса, в дірочку!
Кожен готовий млинець змастити вершковим маслом (особливо по краях).

Зробити метелика з млинців досить просто.
Один млинець згорнути рулетом (при бажанні можна його «нафарширувати»). Укласти млинцевий рулет в центр плоского страви. Взяти інший блін, згорнути навпіл. Потім згорнути ще 3 рази. Викласти згорнутий млинець на тарілку у вигляді «крила метелика». Зробити 4 однакових «крильця».

Розтопити шоколад на водяній бані. (Якщо шоколад вийшов дуже густим, можна додати трохи вершків або масла. 1 столової ложки буде достатньо. Гарненько, до досягнення однорідної маси, перемішати). Прикрасити «метелика» з млинців шоколадом за своїм бажанням і настрою.
Приємного апетиту!