Торт Моцарт є популярним у всьому світі, завдяки своєму вишуканому поєднанню кількох смаків. Ключову роль відіграють ніжні і м’які коржі, шоколадний мус і яблука в карамелі.
Інгредієнти
Для тіста: | |
вершкове масло – 200 грам | |
цукрова пудра – 50 грам | |
кориця – одна чайна ложка | |
яєчні жовтки – 2 шт. | |
ром – три столові ложки | |
мигдаль – 30 грам | |
пшеничне борошно – 200 грам | |
разрыхрытель тесту – четверта частина чайної ложки | |
сіль – щіпка | |
Для мусу: | |
яблуко – 1 шт. | |
вершкове масло – 15 грам для карамелізації яблук | |
ром – 1 чайна ложка для карамелізації яблук | |
чорний шоколад – пів плитки – 250 грам | |
вершки – 70 мл | |
яєчні білки – 6 шт. | |
цукрова пудра – 20+40 грам яблук і шоколадного мусу | |
Для прикраси торта: | |
яблуко – 1 шт. | |
лимонний сік – трохи | |
кориця – 2 палички | |
какао порошок – 2-3 столові ложки | |
шоколадна крихта – пів плитки можна більше |
Торт Моцарт є популярним у всьому світі, завдяки своєму вишуканому поєднанню кількох смаків. Ключову роль відіграють ніжні і м’які коржі, просочені шоколадним мусом з карамелізованими шматочками яблук, политих ромом. Торт має не тільки чудовий смак, але і естетичний зовнішній вигляд!
Блюдо вважається доступним для досвідчених кухарів, оскільки вимагає особливих навичок і значної кількості часу. Проте витрачені час і зусилля справити належне враження на людей, які обожнюють солодке.
Покроковий рецепт
Для початку необхідно зайнятися приготуванням тіста для коржів. Для цього потрібно взяти двісті грам вершкового масла, розігрітого так кімнатної температури збити його міксером разом з цукровою пудрою (в кількості 50 грам) і однією чайною ложкою меленої кориці. Необхідно отримати «пюре». В цю консистенцію додається одна столова ложка рому і жовтки. Повторно збивається.
Далі додається тридцять грамів перемеленого мигдалю, розпушувач, сіль і борошно. Тісто замішують до стану м’якості (тільки без липкості). Ділиться на три частини, кожна з яких загортається харчовою плівкою і охолоджується в холодильнику протягом двох годин.
По закінченню двох годин тісто виймають з холодильника, розгортають за допомогою качалки. Обрізають коржі не більше двадцяти сантиметрів. Кладуть тісто в тарілочку.
Коржі печуть при 180 градусах близько тринадцяти хвилин. Залишки шматочків тіста теж випікаються, вони будуть потрібні для прикраси верхівки.
Наступним кроком буде карамелізація яблука. Необхідно взяти велике солодке яблуко. Очищають його від шкірки, серцевини і кісточок. Нарізають невеликими шматочками.
На сковорідці при не сильному вогні топиться 15 грам вершкового масла з додаванням 1 столової ложки цукрової пудри, щіпки кориці, а після кладуть нарізані яблучка. Це все смажать, не забуваючи вчасно перемішувати. Яблука не повинні розвалитися, просто з’явиться легка карамелізація.
Наливають у яблука дві столові ложки темного рому, підпалюють і потім остуджують яблука в блюдце.
Для приготування мусу топлять шоколад на водяній бані. Вершки кип’ятять, додавши паличку кориці. Витягують кориці, вершки змішують з розтопленим шоколадом.
Білки збиваються з цукровою пудрою (40 грам). Додається до розтопленого шоколаду з вершками. Збивається знову. А потім додають охолоджені яблука в карамелі, всю начинку перемішують.
На дно торта кладеться корж, потім виливається половина мусу, знову корж і залишки мусу, знову корж. Шари чергуються в залежності від того, скільки коржів ви спекли. У нас вийшло три коржа.
Друге яблуко розрізається навпіл, видаляють кісточки і нарізати тоненько часточки. Часточки збризкують лимонним соком, щоб надалі вони не потемніли.
Тепер прикрашаємо торт. Зверху кладеться круглий трафарет і краю верху присипаються какао (через ситечко, щоб не було грудочок). Трафарет прибирається і в центр викладаються тонко нарізані скибочки яблук і кориця. Зверху яблука присипаються трохи цукрової пудрою.
Боки торта посипаються крихтою шоколаду. Торт Моцарт потрібно поставити в холодильник мінімум на 5 годин для просочення.