Торт Рижик з заварним кремом

Торт Рижик з заварним кремом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.


Масло ріжемо на кубики, додаємо половину цукру.


Ставимо посуд з маслом і цукром на водяну баню. Масло має розтопитися, а цукор розчиниться.


Знімаємо посуд з вогню, додаємо бджолиний продукт і соду. Все добре перемішуємо і ставимо в бік.


В окрему миску розбиваємо яйця і додаємо половину цукру.


Збиваємо яєчну масу і з’єднуємо з медово-масляною сумішшю.


Ставимо чашу на водяну баню і відразу додаємо 0,5 ст. борошна.


Добре розмішуємо і додаємо ще 1 ст. борошна. Тримаємо тісто на бані до карамельного відтінку.

Поступово додаючи решту борошно, вимішуємо еластичне тісто. Покласти тісто в холодильник на пару хвилин.


Поки тісто відпочиває, готуємо крем. Для цього змішуємо всі інгредієнти, крім олії, в каструльці. Ставимо на повільний вогонь і варимо до загустіння, постійно помішуючи масу.


Знімаємо з вогню, охолоджуємо, додаємо розм’якшене вершкове масло і збиваємо міксером до однорідного стану.


Тісто розділяємо на 5-6 частин. Кожну розгортаємо в пласт товщиною 0,5 див.


Деко застеляємо пергаментом, змащуємо маслом і викладаємо заготовку для коржа. Випікаємо в нагрітій до 180 градусів духовці близько 5 хвилин до зарум’янювання.

Кожен корж відразу промазуємо кремом. По завершенню збирання добре змащуємо краї і поверхню торта.


Торт прикрашаємо за бажанням. Можна використовувати тертий шоколад або горіхи. Даємо просочитися пару годин.