Світлий і темний бісквіт, просочений сметанним кремом дуже смачний шоколадний торт бісквітний!
Інгредієнти
Для світлого бісквіту | |
Борошно – 1 ст | |
Цукор – 1 ст | |
Яйце – 4 шт | |
Лимонна кислота – 0,5 ч. л. | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Для темного бісквіту | |
Борошно – 1 ст | |
Цукор – 1 ст | |
Яйце – 4 шт | |
Лимонна кислота – 0,5 ч. л. | |
Сода – 0,5 ч. л. | |
Какао-порошок – 2 ст. л. | |
Для крему | |
Сметана – 400 г | |
Цукор – 100-200 г | |
Помадка | |
Масло вершкове – 50 г | |
Какао-порошок – 2 ст. л. | |
Молоко – 2 ст. л. | |
Цукор – 4 ст. л. |
Неповторний смак і простий у приготуванні бісквітний торт порадує будь-якого ласуна. Випікається два коржа світлого і темного кольору, розрізаються навпіл. Крем складається з сметани з цукром. Зверху заливаємо шоколадною помадкою. За бажанням можна прикрасити трояндочками з крему. Вага близько 1,5 кг
Покроковий рецепт
Готуємо світлий бісквіт. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збити яйця з цукром до пишної піни.
Додати соду, погашену оцтом, лимонну кислоту, потім просіяне борошно. Швидко розмішати, перекласти в роз’ємну форму 26 см і випікати близько 15 хвилин при температурі 200 градусів.
Бажано після готовність дати бісквіту охолонути в духовці.
Таким же чином замішуємо тісто для темного бісквіту, тільки в кінці додаємо дві столові ложки какао. Темний бісквіт випікають трохи довше через какао.
Після охолодження бісквіт розрізати кожен навпіл.
Для крему збити сметану з цукром.
Торт збирати чергуючи світлий і темний бісквіт. Можна просочити водою з цукром для більшої м’якості. Поділити крем на три частини і змастити кожен бісквіт, крім верхнього.
У невеликій алюмінієвій каструлі або ковші змішати інгредієнти для помадки, довести до кипіння, постійно помішуючи.
Розподілити помадку рівномірно по всій поверхні торта. Робити це потрібно швидко, так як помадка швидко застигає.