Світлий і темний бісквіт, просочений сметанним кремом дуже смачний шоколадний торт бісквітний!

Інгредієнти
| Для світлого бісквіту | |
| Борошно – 1 ст | |
| Цукор – 1 ст | |
| Яйце – 4 шт | |
| Лимонна кислота – 0,5 ч. л. | |
| Сода – 0,5 ч. л. | |
| Для темного бісквіту | |
| Борошно – 1 ст | |
| Цукор – 1 ст | |
| Яйце – 4 шт | |
| Лимонна кислота – 0,5 ч. л. | |
| Сода – 0,5 ч. л. | |
| Какао-порошок – 2 ст. л. | |
| Для крему | |
| Сметана – 400 г | |
| Цукор – 100-200 г | |
| Помадка | |
| Масло вершкове – 50 г | |
| Какао-порошок – 2 ст. л. | |
| Молоко – 2 ст. л. | |
| Цукор – 4 ст. л. |
Неповторний смак і простий у приготуванні бісквітний торт порадує будь-якого ласуна. Випікається два коржа світлого і темного кольору, розрізаються навпіл. Крем складається з сметани з цукром. Зверху заливаємо шоколадною помадкою. За бажанням можна прикрасити трояндочками з крему. Вага близько 1,5 кг
Покроковий рецепт


Готуємо світлий бісквіт. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збити яйця з цукром до пишної піни.


Додати соду, погашену оцтом, лимонну кислоту, потім просіяне борошно. Швидко розмішати, перекласти в роз’ємну форму 26 см і випікати близько 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Бажано після готовність дати бісквіту охолонути в духовці.


Таким же чином замішуємо тісто для темного бісквіту, тільки в кінці додаємо дві столові ложки какао. Темний бісквіт випікають трохи довше через какао.


Після охолодження бісквіт розрізати кожен навпіл.

Для крему збити сметану з цукром.


Торт збирати чергуючи світлий і темний бісквіт. Можна просочити водою з цукром для більшої м’якості. Поділити крем на три частини і змастити кожен бісквіт, крім верхнього.

У невеликій алюмінієвій каструлі або ковші змішати інгредієнти для помадки, довести до кипіння, постійно помішуючи.

Розподілити помадку рівномірно по всій поверхні торта. Робити це потрібно швидко, так як помадка швидко застигає.
