Торт шоколадний Оксамитовий

Торт шоколадний Оксамитовий – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Світлий і темний бісквіт, просочений сметанним кремом дуже смачний шоколадний торт бісквітний!

Інгредієнти

Для світлого бісквіту
Борошно – 1 ст
Цукор – 1 ст
Яйце – 4 шт
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Сода – 0,5 ч. л.
Для темного бісквіту
Борошно – 1 ст
Цукор – 1 ст
Яйце – 4 шт
Лимонна кислота – 0,5 ч. л.
Сода – 0,5 ч. л.
Какао-порошок – 2 ст. л.
Для крему
Сметана – 400 г
Цукор – 100-200 г
Помадка
Масло вершкове – 50 г
Какао-порошок – 2 ст. л.
Молоко – 2 ст. л.
Цукор – 4 ст. л.

Як приготувати Торт шоколадний “Оксамитовий”

Неповторний смак і простий у приготуванні бісквітний торт порадує будь-якого ласуна. Випікається два коржа світлого і темного кольору, розрізаються навпіл. Крем складається з сметани з цукром. Зверху заливаємо шоколадною помадкою. За бажанням можна прикрасити трояндочками з крему. Вага близько 1,5 кг

Покроковий рецепт


Готуємо світлий бісквіт. Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Збити яйця з цукром до пишної піни.


Додати соду, погашену оцтом, лимонну кислоту, потім просіяне борошно. Швидко розмішати, перекласти в роз’ємну форму 26 см і випікати близько 15 хвилин при температурі 200 градусів.

Бажано після готовність дати бісквіту охолонути в духовці.


Таким же чином замішуємо тісто для темного бісквіту, тільки в кінці додаємо дві столові ложки какао. Темний бісквіт випікають трохи довше через какао.


Після охолодження бісквіт розрізати кожен навпіл.

Для крему збити сметану з цукром.


Торт збирати чергуючи світлий і темний бісквіт. Можна просочити водою з цукром для більшої м’якості. Поділити крем на три частини і змастити кожен бісквіт, крім верхнього.

У невеликій алюмінієвій каструлі або ковші змішати інгредієнти для помадки, довести до кипіння, постійно помішуючи.

Розподілити помадку рівномірно по всій поверхні торта. Робити це потрібно швидко, так як помадка швидко застигає.