Торт з вишнею

Торт з вишнею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Взяти 3 курячих яйця, відокремити білки від жовтків. Білки прибрати в холодильник (холодні вони краще утворюють густу піну). Жовтки розтерти з 0,5 склянки цукру. Додати в яєчну суміш 100 г сметани, 200 г майонезу, 0,5 чайної ложки розпушувача. Все гарненько перемішати. (взагалі, майонез у випічці — вже не новина, він надає пишність або рихлість, в залежності від складу тесту).

300 г борошна вищого сорту просіяти, додати в тісто (краще додавати частинами). Знову перемішати, щоб не було грудочок.

Залізну форму змастити маслом, посипати панірувальними сухарями (якщо ви використовуєте силіконову форму, змащувати її маслом не потрібно). Вилити у форму тісто.

Розрівняти поверхню столовою ложкою. Випікати корж на вже розігрітій духовці до 180-200 градусів на середньому рівні до золотистого кольору.

Поки корж печеться збити в густу піну 3 курячих білка з рештою 1/2 склянки цукру.

Витягнути форму з готовим коржем. Викласти вишню без кісточок (якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її і обов’язково дайте стекти зайвої рідини). Зверху все залити збитими білками.

Поставити торт в духовку допекаться до готовності, зменшивши градуси в печі (130-150 градусів). Торт з вишнею можна витягувати, коли утворюється рожева рум’яна кірочка.

Торт безе з вишнею та готовий! Трохи остудіть випічку і можна діставати з форму (у мене вона знімна). Подавайте до столу торт з безе, попередньо нарізавши на шматочки. Приємного чаювання!