Тріска з кабачком, запечена в духовці

Тріска з кабачком, запечена в духовці – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Морська риба – це цінний продукт харчування. Вона обов’язково повинна бути в раціоні людини.

Інгредієнти

Риба Тріска – 400 г
Кабачок – 1 шт. (приблизно 150 г)
Морква – 1 шт. (близько 100 г)
Сир – 120 г
Сіль – щіпка
Мелений чорний перець – за бажанням

Як приготувати Тріску з кабачком, запечена в духовці

Хочу запропонувати вам сьогодні запечену тріску в духовці. Тріска з кабачком, запечена в духовці ідеальна для дитячого меню. Крім того, таке блюдо з задоволенням з’їсть не тільки дитина, але і дорослий :-). Тріска містить багатющий біохімічний склад. Ця риба – джерело білкових сполук та цінних амінокислот, необхідних для нормального функціонування всіх систем в організмі. Тріска містить практично повний спектр вітамінів групи В: В1, В2, В3, В4, В6, В9, В12, а так само вітаміни А, З, Е, Д, К. При цьому калорійність тріски становить лише близько 8 калорій на 100 р. Так що для людей, які дотримуються здорового способу життя і дотримуються дієтичного харчування, це блюдо цілком підійде (за бажанням можна зменшити кількість сиру або взагалі прибрати його). Ну, напевно, кожен знає, що риба так само корисна для правильного розвитку кістково-м’язового апарату, для роботи нервової системи, згортання крові, зміцнює стінки судин і допомагає циркулювати всій кровоносній системі.

Повторюся, особливо блюдо корисно для малюків. Ніжна рибка з овочами чудово підійде на вечерю. Дитина навіть не розбере, що за овочі ви поклали ;-). Тріска має щільне, біле м’ясо соковите, не розвалюється при готуванні. Страва готується геніально просто, а на столі виглядає дуже красиво.

Покроковий рецепт

Кабачок або цукіні гарненько промити (якщо кабачок старий, видалити насіння, зрізати шкірку зверху). Моркву почистити (я це роблю за допомогою овочечистки, дуже зручно :-)). Натерти на дрібній тертці кабачок і моркву. Сир також натерти на дрібній тертці. Змішати у великій тарілці терті овочі і сир. Овочі я не солю, так як сир і так солоний.

Філе тріски промити під проточною водою (якщо риба з шкірою, очистіть її від луски), трохи обсушити. Рибу нарізати на порційні шматочки, посолити за смаком, при бажанні поперчити. Перекласти рибу шкірою вниз у вогнетривку форму.

Сирно-овочеву суміш викласти на рибу, розрівняти по всій поверхні. Розігріти духовку до 180 градусів. У розігріту духовку поставити форму з рибою. Запікати рибне філе близько 15 – 20 хвилин.

Запечену тріску викласти порційно на тарілки.
На гарнір до рибної страви добре підійде
відварений рис або картопляне пюре.
Приємного апетиту!