Цибулевий суп – традиційний рецепт французької кухні: блюдо, яке вам запропонують у будь-якому кафе Парижа.
Інгредієнти
Цибуля – 1-2 цибулини Звичайний ріпчаста відмінно підійде | |
Інгредієнти для бульйону – З розрахунку на 1,5 літра готового бульйону Мені найбільше подобається курячий бульйон – я беру остов курки, що залишився від відділення філе. Можна використовувати овочеві бульйони. У меншій мірі підходять м’ясні та рибні. | |
Масло рослинне – 10 мл для обсмажування | |
Часник – 1-2 зубчики | |
Чорний перець – за смаком | |
Сіль – за смаком | |
Житній хліб – пара скибочок, для грінок | |
Зелень – за смаком |
Дуже простий у приготуванні легкий обід, який відмінно підійде для розвантажувальних днів. Потрібно відзначити, що у цибульного супу, як і у будь-якого іншого супу-пюре, дуже недовгий термін зберігання. Тому краще готувати невеликими порціями щодня, а не орієнтуватися на улюблене пострадянський “на тиждень вперед”.
Покроковий рецепт
Відварюємо бульйон для цибульного супу. Він повинен вийти досить насиченим: в процесі варіння обов’язково додаємо горошини перцю, лавровий лист, насичену зелень. Отриманий продукт не проціджуємо, нам не важлива його прозорість.
Поки бульйон вариться, чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Двох дрібних цибулин буде цілком достатньо. Обсмажуємо їх з маслом і спеціями (сіллю і перцем) до м’якості і золотистого кольору. Стежимо, щоб не допустити пригорання.
Виймаємо з готового бульйону інгредієнти (у мене курка), бульйон перелити в чашу блендера. Інгредієнти перебираємо (в моєму випадку – очищаємо від кісток і шкіри) і додаємо туди ж. Дрібно ріжемо часник, змішуємо з обсмаженою цибулею. Недовго обсмажуємо і додаємо до решти.
Змішуємо все в єдину масу, щоб вийшов крем-суп. Порада: не одразу вливати весь бульйон, а поступово з його допомогою контролювати бажану густоту. Повинне вийти трохи густіше кефіру.
Готовий цибулевий суп пюре гарячим переливаємо в порційні тарілки, додаємо зелень. Заздалегідь готуємо грінки: шматочки житнього хліба обсмажуємо на тій же сковорідці, де були лук і часник, з двох сторін. Можна порізати кубиками і додати прямо в крем-суп, а можна залишити цілими і подавати окремо. Смачного обіду!