Цибулевий суп-пюре

Цибулевий суп-пюре – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Відварюємо бульйон для цибульного супу. Він повинен вийти досить насиченим: в процесі варіння обов’язково додаємо горошини перцю, лавровий лист, насичену зелень. Отриманий продукт не проціджуємо, нам не важлива його прозорість.

Поки бульйон вариться, чистимо і дрібно нарізаємо цибулю. Двох дрібних цибулин буде цілком достатньо. Обсмажуємо їх з маслом і спеціями (сіллю і перцем) до м’якості і золотистого кольору. Стежимо, щоб не допустити пригорання.

Виймаємо з готового бульйону інгредієнти (у мене курка), бульйон перелити в чашу блендера. Інгредієнти перебираємо (в моєму випадку – очищаємо від кісток і шкіри) і додаємо туди ж. Дрібно ріжемо часник, змішуємо з обсмаженою цибулею. Недовго обсмажуємо і додаємо до решти.

Змішуємо все в єдину масу, щоб вийшов крем-суп. Порада: не одразу вливати весь бульйон, а поступово з його допомогою контролювати бажану густоту. Повинне вийти трохи густіше кефіру.

Готовий цибулевий суп пюре гарячим переливаємо в порційні тарілки, додаємо зелень. Заздалегідь готуємо грінки: шматочки житнього хліба обсмажуємо на тій же сковорідці, де були лук і часник, з двох сторін. Можна порізати кубиками і додати прямо в крем-суп, а можна залишити цілими і подавати окремо. Смачного обіду!