Дуже смачний салат-закуска з цвітної капусти по-корейськи стане прикрасою будь-якого столу.
Інгредієнти
цвітна капуста – 500 гр | |
морква – 2 шт | |
масло рослинне – 4 ст. л. | |
вода – 4 ст. л. | |
сіль – 2 ч. л. | |
цукор – 1,5 ст. л. | |
лимонний сік – 3 ст. л. | |
перець гострий – 1 шт | |
зелень – пучок | |
часник – 2 зубчики | |
коріандр – 1 ч. л. | |
соєвий соус – 2 ст. л. | |
цибуля – 1 щт |
Рецепт можна коригувати під себе: замінити лимонний сік яблучним оцтом або не додавати гострий перець (якщо не любите гостре) або зробити гостріше. Капусту можна попередньо відварити, а можна не відварювати. Мені більше подобається сира, але тоді вона виходить більш туга і її треба довше маринувати.
Покроковий рецепт
Цвітну капусту розбираємо на суцвіття. Розмір суцвіть робіть на свій смак, я люблю не дуже великі.
Морква ріжемо довгими смужками, складаємо в миску, посипаємо 1 чайною ложкою солі і 1 столовою ложкою цукру. Мнемо морква руками, поки вона не стане м’якою.
Тепер нарізаємо півкільцями цибулю ріжемо зелень і гострий перець, видавлюємо часник. Всі інгредієнти з’єднуємо в глибокій мисочці.
Робимо маринад: воду, лимонний сік, рослинне масло вливаємо в алюмінієвий кухлик, додаємо сіль, цукор (решту). Ставимо на повільний вогонь і доводимо до кипіння, так щоб сіль і цукор повністю розчинилися.
Гарячим відваром заливаємо підготовлені овочі. Додати коріандр і соєвий соус, перемішати. Накрити кришкою або тарілкою і поставити в холодильник маринуватися години на 12, а краще на добу.
Подавати до м’яса, рибі, до будь-якого з гарніром або як самостійну страву. Приємного апетиту!