Для приготування нам необхідні найпростіші і дешеві всесезонні овочі – капуста, морква та цибуля, а також масло і сіль.
Інгредієнти
Капуста – 300 г | |
Морква – 150 г | |
Цибуля – 50 г | |
Масло – для гасіння | |
Сіль, перець – за смаком | |
Спеції – за бажанням |
Багато з повсякденних страв віють спогадами дитинства. Тушкована капуста з морквою і цибулею сповнена вітамінами, корисними властивостями і належить саме до такої категорії.
Покроковий рецепт
Очищаємо овочі від шкірки. Дрібно нарізаємо цибулю і моркву натираємо на крупній тертці.
На розігріту сковорідку додаємо трохи масла (за бажанням соняшникової або оливкової). Добре розігріваємо масло і прикручуємо газ на середній рівень.
Викладаємо цибулю і моркву, трохи підсмажуємо.
Тонко шаткуємо капусту, віджимаємо її, щоб швидше пустила сік в блюдо при гасінні
Викладаємо капусту в сковорідку і ретельно перемішуємо
Додаємо сіль, перець і улюблену приправу (за бажанням). Закриваємо кришкою і залишаємо тушкуватися рагу протягом 15 хвилин. Не забуваємо періодично заважати страву, щоб не підгоріло.
Подавати можна і гарячим, і в охолодженому стані. Приємного апетиту!