Тушкована капуста з мясом і барбарисом

Тушкована капуста з мясом і барбарисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Промити у великій кількості прохолодною проточною води свинину, підсушити її і нарізати упоперек волокон тоненькими смужками, потім підготувати сковорідку з товстим дном, влити в неї рафінована олія. Як тільки вона нагріється, викласти в нього нарізану свинину і до появи золотистої скоринки обсмажувати м’ясо на сильному вогні при постійному помішуванні.

Насипати в цю ж сковороду сушені томати, зменшити вогонь і продовжити процес готування м’яса ще протягом п’яти хвилин. Товстенькими нашаткувати півкільцями цибулю, викласти його до м’яса, акуратно перемішати і продовжити готування ще протягом двох хвилин.

Потім влити вино, насипати сіль, все перемішати ще раз. Тушкувати м’ясо до тих пір, поки не випарується з сковорідки весь алкоголь, потім нашаткувати капусту, злегка перетерти її руками. Відправити частину перетертої капусти в сковорідку і тушкувати з м’ясом хвилини три, додати мелену паприку, небагато солі, перемішати, зробити вогонь сильніше. Насипати на сковорідку трохи сушеного барбарису, який попередньо потрібно замочити в невеликій кількості вина.

Як тільки капуста в сковорідці зменшиться в своєму обсязі, потрібно додати залишки цього шинкованої овоча, продовжити процес смаження при регулярному помішуванні ще протягом двох хвилин, потім зменшити вогонь. Накрити сковорідку кришкою, тушкувати компоненти хвилин двадцять, потім нарізати дрібно часникові часточки, попередньо роздавлені, додати до м’яса і капусти хвилин за п’ять до готовності страви. Перемішати ще раз вміст сковорідки, прибрати посуд з приготовленої капустою і свининою з плити, залишити хвилин на п’ятнадцять під кришкою, потім подавати до столу.