Тушкована картопля з курячими шлунками і спеціями

Тушкована картопля з курячими шлунками і спеціями – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Оригінальний варіант страви «на друге». Ситна, смачна страва, виконане з недорогих продуктів в казані.

Покроковий рецепт

Підготуємо шлунки. Покладіть їх у друшляк, промийте холодною водою.

Подрібніть шлунки на довільні шматочки, одночасно видаляючи прожилки, жовті кірочки і ін. Кожен шлунок на 4-5 частин. На фото два розрізаних шлуночка.

Покладіть нарізані шлунки в друшляк і повторно промийте.

Покладіть підготовлені субпродукти в чавунну посуд, наприклад, в казанчик, гусятницю або дуже глибоку сковороду. Залийте водою, вона повинна ледве прикривати шлунки. Поставте посудину на середній вогонь. Прикрийте кришкою.

Підготуємо картоплю. Картоплю вимийте, очистіть. Наріжте довільно на шматки великого і середнього розміру. Картопля не повинна бути дрібно порізана, інакше в результаті отримаєте пюре.

Після того, як шлунки поварятся на плиті протягом 45 хв, додайте до них картоплю. Можливо, вам здасться, що води не вистачає – додайте
так, щоб вміст посудини було ледь прикрите бульйоном. Перемішайте, прикрийте кришкою. Раніше картопля додавати не потрібно, інакше він перетравиться, а шлунки, навпаки, виявляться напівготовими.


Підготуємо додаткові овочі. Моркву ретельно вимийте. Цибулину звільніть від шкірки. Моркву натріть на дрібній або середній тертці, а цибулю поріжте максимально дрібно.


Відправимо моркву і цибулю в чавунну ємність. Добре перемішайте, прикрийте. Нехай все вариться ще півгодини. Потім страву посипте спеціями (на ваш смак, у мене була суміш спецій), посоліть, додайте перець горошком, перемішайте, прикрийте кришкою. Страва має поготовиться ще близько 10 хв, а потім його можна їсти. Приємного апетиту!