Тушкована яловичина з чорносливом і горіхами

Тушкована яловичина з чорносливом і горіхами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

М’ясо яловичини помити, порізати на шматочки. Розігріти сковороду з 2-3 столовими ложками рослинного масла, обсмажити на ньому половину яловичини (кількість м’яса в сковороді повинно бути в один шар). Смажити м’ясо близько 5 7 хвилин на середньому вогні до золотистої скоринки. Потім смажену яловичину вийняти. За необхідності додати у сковороду ще масла і смажити наступну партію.

Потім всі підсмажене рум’яне м’ясо перекласти в сковороду (ту ж де воно смажилося), додати 2 склянки воду і тушкувати м’ясо до випаровування рідини (м’ясо повинно стати м’яким). Примітка: якщо ви використовували яловичу вирізку, зменшіть кількість води і скоротіть час гасіння. Якщо ж м’ясо потрапило жорстке, раджу збільшити час гасіння і кількість води. Тушкувати все до м’якості м’яса.

Поки гаситься м’ясо, на сухій сковороді обсмажити до золотистого кольору кедрові горішки. Пересипати горішки з сковороди і відкласти в сторону.

1 головку ріпчастої цибулі і 2 – 3 зубчики часнику почистити. Цибулю порізати півкільцями, часник дрібно порубати. Чорнослив помити, нарізати на 3 – 4 частини. Коли рідина в сковороді з м’ясом випарується додати 2 столові ложки рослинної олії і закинути цибулю, смажити до прозорості.

Потім закинути дрібно нарізаний часник, чорнослив, 1 чайну ложку прованських трав, лавровий листочок і 1 – 2 столові ложки борошна. Все за смаком посолити і заправити чорним меленим перцем.

Додати ще пів літра води і тушкувати все до готовності м’яса. Рідина повинна практично випарується. В кінці додати смажені кедрові горішки. Все перемішати.

Страва з яловичини з чорносливом готово. Можна подавати тушковану яловичину на стіл. На гарнір підійдуть страви з крупи. Приємного апетиту!