Тушкований перець, фарширований мясом та рисом

Тушкований перець, фарширований мясом і рисом – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Одним з таких смачних і простих страв – фарширований перець. На цей раз ми спочатку обсмажуємо перчик, потім фаршируємо м’ясом, рисом і овочами і потім вже тушкуємо з сковороді.

Інгредієнти

болгарський перець – близько 10 штук
олія – для смаження
Начинка для перцю:
м’ясний фарш – 500 гр
рис – 3 столові ложки
помідори – 2 штуки
ріпчаста цибуля – 1 головка
морква – 150 гр
зубчики часнику – два зубця
томатна паста – 1 ложка
цукор, сіль, перець – за смаком
Для соусу:
сметана – 1 столова ложка
часник – 1 зубчик
томатна паста чи кетчупу – 2-3 столових ложки

Як приготувати Тушкований перець, фарширований м’ясом та рисом

Немає більш щирої любові, як любов до смачної їжі і кожна людина хоче смачно поїсти. І це те, що любить робити кожна сім’я. Однак, це не завжди вдається, домашні турботи, важкий графік на роботі, сил на затяжну кухарську діяльність не вистачає. Більш того, у деяких навіть на повноцінний сон не вистачає часу. Але, це не привід для відчаю, завжди можна зробити блюдо смачно, з того, що є вдома. Деякі з продуктів, можна прикупити і в найближчому магазині.

Одним з таких смачних і простих страв – Фарширований перець. Можливо, воно нагадає Кавказьку кухню, родом з Азербайджану – «Три Сестри». Це блюдо, не займе багато часу і не зажадає багато сил. Можна подавати і на святкові столи. Підійде для тих, хто рідко буває на кухні. А для домогосподарок це блюдо выкрадет час на улюблені серіали.

Покроковий рецепт

Після того, як всі необхідні продукти купили і підготували, приступити до готування страви. Починати потрібно з того, що має бути кілька сотейників і пару мисок.

Болгарський перець промити, вирізати насіння, знову промити, осушити паперовими рушниками. Взяти сковороду і розігріти олію для смаження, потім викласти перець. Злегка обсмажити з усіх боків, після відкласти в сторону і дати їм відпочити.

Тепер потрібно приготувати начинку. Промити рис, залити водою, готувати до напівготового стану.

Морква помити, почистити і натерти на дрібній тертці. Почистити цибулю і нарізати кільцями, потім кільця покришити ще дрібніше.

Беремо інший сотейник, додаємо масло і «заселяє» туди цибулю. Смажимо цибулю, приблизно, десять хвилин. До нього викладаємо моркву, помішуючи, смажимо. Не забуваємо посолити і поперчити.

Потім, змішати в мисці, рис і смажені цибулю і моркву – доводячи до однорідної маси.

Пропустити часник через чеснокодавку, зелень промити і дрібно нашаткувати.

Помідори, «піддати» окропу, попередньо зробивши надріз (щоб легше знімалася шкірка), потім зняти шкірку і нарізати кубиками.

Помідори, часник і зелень змішати, потім відправити до рису і його «однокласникам». Перемішуючи вже цю суміш, додати ложку томату (кетчуп), посолити, ще раз поперчити і додати чайну ложку цукру.

Фарш для начинки змішати з овочевою масою і за допомогою ложечки нафарширувати болгарський перець. Потім, фарширований перець викласти на сковороду з високими стінками, бажано глибше або каструльку і поставити тушкується на повільному вогні.

Поки все це гаситься, зайнятися соусом, сметану змішати з часником і томатною пастою, часнику повинно бути мало, так як у фарші він вже є.

Після отримання соусу, залити їм перці, накрити кришкою сковороду (каструльку), залишити невеликий отвір, не до кінця закриваючи кришку і тушкувати ще близько 40 хвилин.

Фарширований перець фаршем з рисом і готовий. На тарілку викласти перець і полити соусом з сковороди. Можна сідає за стіл. Приємного апетиту!