Український борщ з домашньою куркою та квасолею

Український борщ з домашньою куркою і квасолею – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Замочіть квасолю мінімум на 4 години, а ще краще на ніч. Окремо відваріть до готовності. Варити приблизно годину, в залежності від того на скільки замочували і яких розмірів ваша квасоля.

Буряк запечіть в фользі в духовці при температурі 180 градусів приблизно одну годину. Таким чином, вона збереже більше корисних мікроелементів та вітамінів. Та й якщо додавати в борщ вже готову буряк, то колір його буде дуже насиченим барвисто бардовым. Готовність буряків можна перевірити за допомогою ножа або зубочистки.

Візьміть каструлю літра на 3, залийте водою, киньте м’ясо домашньої курки і варіть бульйон приблизно 30 хвилин. Додайте у воду одну цілу, очищену цибулину, для більшої насиченості. По готовності борщу, цибулину потрібно буде викинути. Не забувайте знімати зверху на воді згорнувся білок.

Почистіть і промийте під проточною водою картоплю і моркву. Картоплю наріжте невеликими кубиками, моркву потріть на тертці або наріжте в довільній формі. Додайте до бульйону картоплю з морквою і варіть ще 10 хвилин.

Тепер нашаткуйте капусту і додайте в каструлю, потім додайте вже готову квасолю, далі необхідно почистити і помити болгарський перець, натерти його м’яку частину без шкірки з двох перців і додати отриману кашку в борщ. Варіть ще 10 хвилин.

Очистіть від шкірки буряк і наріжте її невеликими смужками, додайте в каструлю. Заправте борщ по своєму смаку спеціями. Особисто я додаю сіль, чорний мелений перець, лавровий лист, цукор, сік лимона. Кип’ятіть ще хвилин 10. На останньому етапі додаємо дрібно нарізаний часник і свіжу зелень, доводимо до кипіння і вимикаємо плиту. Не поспішайте перебувати борщ відразу, дайте йому настоятися.

Як бачите якщо заздалегідь зварити квасолю і запекти буряк, то домашній борщ можна приготувати всього за одну годину часу. Подавайте блюдо зі сметаною. Приємного апетиту.