Узбецький плов

Узбецький плов – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Різновидів плову в Узбекистані налічується більше ста п’ятдесяти видів. Плов може бути жирним, з додаванням курдючного сала. Може бути солодким. До такого плову подають чай. В кожному місті він різний. І з новим днем з’являються різні варіації страви. Цей рецепт був привезений з туристичної поїздки по прекрасній країні Узбекистан і злегка адаптований до російських умов.

Нам буде потрібно:

1кг рису твердих сортів, зі злегка прозорими зернами і подовженими
1кг м’яса. Можна змішати яловичину і свинину. В Узбекистані плов готують з баранини або суміші з яловичиною
1кг цибулі
1 кг моркви
Сушений барбарис, запашні прянощі для плову.
Головка часнику
Узбеки, як правило, використовують бавовняне масло, корисне для молодості і краси шкіри. Його на російських прилавках магазинів знайти складно. Можна використовувати при приготуванні, будь-яке рослинне масло.

Покроковий рецепт