Варений гарбуз з помідорами

Варений гарбуз з помідорами – покроковий кулінарний рецепт приготування з фото, крок за кроком.

Якщо у вас на тарілці ця яскрава “сонячна” закуска, вся осіння хандра і нудьга пропадуть безслідно. Ви не зможете не спробувати гарбуз в помідорах, так як смак її незвичайний, а сама вона дуже ошатна.

Інгредієнти

Гарбуз – 1,5 кг
Томати – 300 гр
Часник – 2-3 зубчики
Зелень – 25 гр
Сіль – 15 гр

Як приготувати Варений гарбуз з помідорами

Про користь гарбуза не сказав тільки ледачий, вона багата вітамінами, мікро та макро-елементами, у ній зібрані майже всі елементи хімічної таблиці Менделєєва Д. І.. При правильному її приготуванні, вона принесе організму величезну користь, адже гарбуз по утриманню в її складі каротину друга після моркви, її споживання показано навіть маленьким діткам. Якими ж у нашому розумінні повинні бути страви з гарбуза? “Звичайно, солодкими”,- скажете Ви. І будете праві. З гарбуза готують – оладки, запіканки, суфле, її просто запікають з медом. Але є страви з, здавалося б, несумісними інгредієнтами, в нашому випадку це гарбуз і помідори, які варто спробувати, так як вони такі ж смачні, наскільки незвичайні.

Покроковий рецепт

Для приготування гарбуза з помідорами потрібні наступні продукти.

Гарбуз очистимо від серцевини і насіння.

Щоб легше було очистити гарбуз від шкірки, і щоб не поранитися, разрежем гарбуз на шматки.

Зчистимо шкірку з кожного шматка окремо.

Очищені шматки гарбуза щільно кладемо в каструлю. Зверху покладемо помідори.

В овочі додамо сіль.

У каструлю наливаємо води стільки, щоб гарбуза була повністю під водою. Варимо гарбуз протягом 20 хвилин, перевіряємо готовність виделкою.

Як тільки гарбуз стане м’якою, щоб уникнути розварювання, виймаємо її на велику тарілку або блюдо для остигання.

Дрібно наріжемо зубчики часнику. Не варто пропускати через часникодавку часник, саме в нарізаному вигляді часник “видає” особливий аромат.

Відварені томати очистимо від шкірки, розімніть за допомогою преса.

В окрему чашку отольем бульйон від варки гарбуза.

У розім’яті томати додамо сіль і нарізаний часник.

Бульйон від варки гарбуза додамо до томатів. Заправка для гарбуза готова.

У велику чашу щільно складемо відварені шматки гарбуза. Кожен шматочок поллємо заправкою з томатів. Зверху посиплемо зеленню, якщо є свіжа зелень кінзи, можна посипати свіжою. Подаємо на стіл. Приємного апетиту!