У нас в меню вареники з начинкою з вареного картоплі і цибулі. Готувати їх на пару.
Інгредієнти
Борошно – 3 ст. | |
Сіль – за смаком | |
Яйце – 1 шт. | |
Вода – 200 мл | |
Картопля – 4 шт. | |
Цибуля – 0,5 шт. | |
Масло рослинне – 3 ст. л. |
Приготування вареників на пару мало чим відрізняється від приготування звичайних вареників. Варто відзначити, що вареники на пару ніколи не розклеюються, начинка не «выпазит» назовні. І хоча процес готування таких вареників займає більше часу, вони завжди виходять апетитними і смачними. Тісто для вареників замісимо на воді. Потрібно просіяти в миску борошно, змішати її з сіллю (0,5 ч. ложки). Потім розбити в борошно одне куряче яйце і влити воду. Замісити еластичне тісто. Начинку готуємо для вареників так, як у нашому рецепті.
Покроковий рецепт
Очищаємо картопляні бульби, розрізаємо їх навпіл і перекладаємо в каструлю. Заливаємо водою. Присаливаем за смаком. Варимо картопляні бульби до готовності. Повністю зливаємо картопляний відвар. Картопля остуджуємо.
За цей час обсмажимо на сковороді в рослинному маслі цибулю, подрібнений дрібними шматочками. Обсмажену цибулю додаємо до картоплі.
Картопля з цибулею «перетворюємо» в пюре. Начинка для вареників готова.
Тісто розгортаємо в тонкі пласти, з яких кулінарним кільцем вирізаємо круглі заготовки для вареників.
У центр кожної заготовки поміщаємо картопляну начинку. Скріплюємо краю.
Вареники поміщаємо на решітку пароварки, змащену рослинним маслом.
Готуємо вареники на пару 20-25 хвилин. Приємного всім апетиту!